Kuvaaja: Ilona Suuronen

Lisää naisia eduskuntaan!

Monesti kuulee väitteen, että Suomessa naisen on hyvä olla – tasa-arvon mallimaassa. Naisia on myös politiikassa mukana, mutta jostain syystä esimerkiksi kuluvalla vaalikaudella eduskunnassa on vaivoin päästy 40-60-sukupuolijakauman sisään.

Suomessa syntyi vuonna 2016 103 poikalasta sataa tyttölasta kohden. Jakauma kääntyy päälaelleen 55 ikävuoden jälkeen, koska naiset elävät usein pidempään kuin miehet. Sen vuoksi naisten määrä on kokonaisuudessaan hieman suurempi kuin miesten. Naisten suuremman edustuksen vuoksi olisi luonnollista, että yli 55-vuotias kansanedustajakin olisi todennäköisemmin nainen kuin mies – pitäisihän eduskunnan olla heijastuma kansasta. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole.

Suomen eduskunnassa on kuluvalla kaudella ollut hieman yli 40 prosenttia naisia, kun väestöön suhteutettuna sen pitäisi olla yli 50 prosenttia. Rohkenen väittää, että yhteiskunta ei kannusta naisia tähtäämään yhtä korkealle kuin miehiä.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että eduskunnasta tehdään Suomen kansan peili. Tässä yksinkertaiset ohjeet:

1. Tsemppaa ja kannusta tuttavapiirisi naisia vähintään yhtä paljon kuin miehiä.
2. Puhu selän takana hyvää naisista, joita haluat tukea.
3. Tue naisten vaalityötä.
4. Äänestä naista.

Minun vaalityötäni voi tukea esimerkiksi lahjoitusten tai verkkokauppaostosten kautta. Lahjoittamalla autat matkaani eduskuntaan ja vaikutat samalla positiivisesti tasa-arvoon. Olen äärimmäisen kiitollinen jokaisesta summasta. Kiitos!

Verkkokaupassa on myynnissä kampanjalogollani varustettuja kotimaisia korvakoruja. Korvakoruista saatava tuotto käytetään vaalikampanjani hyväksi.

Tiedot tilisiirrolla lahjoittamiseen:
Saaja: Kohti ihanneyhteiskuntaa ry
Tilinumero: FI31 5741 3620 7936 19
Viesti: Lahjoitus
Summa: Vapaavalintainen summa

Lisää kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *